Say Yes

Deze zomervakantie ben ik als inclusiemoni meegeweest op een kazouvakantie in Massembre. Op deze manier kon dit jaar T.D. – een zestienjarige jongen met het syndroom van down – meegaan op een reguliere vakantie van 13-14 jarigen.

.01c83f36c6a6182ce2140f6741e60732c412130ba5

Paar weken geleden kregen we in onze faceboekgroep van deze vakantie een vraag van T.D. of we het filmpje ” Say Yes” niet wilden delen met iedereen. Dit hebben we dan natuurlijk met veel plezier ook gedaan. Hieronder kan je zelf het filmpje bekijken.

 

Het filmpje maakt duidelijk dat een simpel woord een groot verschil kan maken voor een persoon. Door “Ja” te zeggen op bepaalde vragen en wat extra inspanningen te doen kan je er voor zorgen dat deze kinderen, jongeren en volwassenen gewoon kunnen participeren in onze maatschappij.

Ik ben heel blij dat kazou “Ja” zegt op bepaalde vragen en een extra monitor meestuurt op vakantie zodat deze jongeren de vakantie kunnen doen die ze graag willen doen. Het maakte mij ook blij om te zien dat de andere kinderen T.D. opnamen in de groep alsof het niets was. Inclusie is voor mij een heel belangrijke waarde en probeer dit dan ook zoveel mogelijk te ondersteunen!

Ik zeg met heel veel plezier “JA” op inclusie!

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s